Υλικά

150 γρ κατεψυγμένα σμέουρα

200 γρ βούτυρο αγελάδας

190 ζάχαρη

200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ξύσμα από μισό λεμόνι ή 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

3 μεγάλα αυγά

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.

Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα σμέουρα και μαζί 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε.

Αν θέλουμε πιο γλυκό αποτέλεσμα, μπορούμε να ρίξουμε και μία γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη στα σμέουρα, μαζί με το αλεύρι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στον κάδο και το αλεύρι και χτυπάμε ελαφρά. Τον αφαιρούμε από μίξερ, προσθέτουμε τα σμέουρα και ανακατεύουμε με προσοχή με μία κουτάλα.

Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ με τα σμέουρα σε μία βουτυρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα, μήκους 30 εκατοστών.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175 °C για 45-55 λεπτά. Θα πρέπει να δοκιμάσουμε με ένα ξυλάκι ή ένα μαχαίρι να τρυπήσουμε το κέντρο του κέικ και να βγαίνει στεγνό.

Αφήνουμε το κέικ μέσα στην φόρμα του για 15 λεπτά να κρυώσει και μετά το αφαιρούμε από τη φόρμα. Γαρνίρουμε από πάνω με σμέουρα και σερβίρουμε.

Πηγή: www.tasty-day.gr