Συστατικά


Για την τούρτα

500 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. μασκαρπόνε
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλια με ζάχαρη Captain's
1 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα από 1 λεμόνι
590 γρ. biscotti με φιστίκι Αιγίνης και γλυκάνισο (Τα μπισκότα του Άκη)

Για το frosting

300 γρ. σαντιγί
50 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο

Για το σερβίρισμα

100 γρ. φιστίκι Αιγίνης

Μέθοδος Εκτέλεσης


Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια, το κονιάκ, το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να πήξει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια αυξάνουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πήξει και να πάρει την υφή της σαντιγί.
Στρώνουμε με διάφανη μεμβράνη μια στρόγγυλη φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκατ., φροντίζοντας η μεμβράνη να προεξέχει περιμετρικά.
Από πάνω απλώνουμε μία στρώση από την κρέμα. Τοποθετούμε το ⅓ από τα μπισκότα και καλύπτουμε άλλη μια στρώση από την κρέμα.
Βάζουμε και το άλλο ⅓ από τα μπισκότα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ακόμη μια τελευταία φορά τοποθετώντας την τελευταία δόση της κρέμας και από πάνω το τελευταίο ⅓ από τα μπισκότα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη την τούρτα και βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ να σφίξει.
Ανοίγουμε τη μεμβράνη και ξεφορμάρουμε την τούρτα ανάποδα πάνω σε μια πιατέλα.

Για τo frosting

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη σαντιγί, τη ζάχαρη άχνη, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Με μια μαρίζ στρώνουμε τη σαντιγί γύρω γύρω από την τούρτα.
Στολίζουμε από πάνω την τούρτα με τα μπισκότα και γύρω γύρω με το τριμμένο φιστίκι.

ΠΗΓΗ:akispetretzikis.com