Υλικά συνταγής

1 μέτριο λάχανο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πορτοκαλιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. χυμό ντομάτας
2/3 φλιτζανιού ρύζι γλασέ ή καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
100 ml ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών


Εκτέλεση συνταγής

Κρατάτε λίγες ψιλοκομμένες πιπεριές και λίγο λάχανο για το σερβίρισμα και σοτάρετε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά στο ελαιόλαδο. Ρίχνετε νερό (μέχρι να σκεπάσει τα λαχανικά), αλάτι, πιπέρι, το χυμό ντομάτας και τον κύβο λαχανικών.

Αφήνετε τα λαχανικά να βράσουν για 15' περίπου. Στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι και μαγειρεύετε για όσο υποδεικνύει η συσκευασία προσθέτοντας βραστό νερό, αν χρειάζεται.

Σερβίρετε το λαχανόρυζο με τα φρέσκα ψιλοκομμένα λαχανικά, αν θέλετε χρώμα και ακόμη πιο υγιεινό πιάτο, ή με τον κλασικό τρόπο.