Υλικά

4 φλιτζ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζ. σταφίδα μαύρη
1 κουταλιά μαγιά μπύρας (σκόνη)
1/2 φλιτζ. λάδι
1/2 φλιτζ. χλιαρό νερό
Αλάτι


Οδηγίες

Βάζετε τη μαγιά σ' ένα μπολ και τη διαλύετε με λίγο νερό.

Ρίχνετε λίγο αλεύρι, ανακατεύετε να γίνει χυλός και τον αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Βάζετε σε μία λεκάνιτσα το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Ρίχνετε τον χυμό πορτοκαλιού και τη διαλυμένη μαγιά, τις σταφίδες που τις έχετε πασπαλίσει με αλεύρι και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι.

Ζυμώνετε πολύ καλά και σκεπάζετε τη ζύμη. Την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μεχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Πλάθετε ψωμάκια ή καρβελάκια και τα ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.