Εύκολο μυδοπίλαφο Θεσσαλονίκης
Ένα φανταστικό πιάτο για τους λάτρεις των θαλασσινών.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κατεψυγμένα μύδια
1 κονσέρβα αποφλειωμένα τοματάκια στραγγισμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια σε δροσερό τρεχούμενο νερό. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι και την καυτερή πιπερίτσα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα μύδια και ρίχνουμε και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε για ½ ώρα σε μισοσκεπασμένη κατσαρόλα και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.