Εύκολα cupcake σοκολάτας
Με βανίλια και κονιάκ.
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 260 γρ.
Κορν φλαουρ 40 γρ.
Ζάχαρη 200 γρ.
Γάλα 220 γρ.
Κακάο 80 γρ.
Βούτυρο 140 γρ.
Κουβερτούρα 100 γρ.
Αυγά 2
Βανίλια 1
Κονιάκ 1/2 φλυτζάνι καφέ
Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια γλυκού
Για το γλάσο
Κουβερτούρα 200 γρ.
Κρέμα γάλακτος 200 γρ.
Χρωματιστή τρούφα για το στόλισμα
Καραμελάκια μικρά χρωματιστά για το στόλισμα
Οδηγίες
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το γλάσο ώστε να το βάλουμε για λίγο στο ψυγείο για να μπορούμε να στολίσουμε τα cupcake. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να βράσει.
Μόλις ξεκινήσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Μόλις λιώσει βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το corn flour, τη ζάχαρη, το κακάο, την βανίλια και το baking powder και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το κονιάκ, το αυγό, το γάλα και το βούτυρο (το οποίο έχουμε ελαφρώς λιώσει) και την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε μικρά κομματάκια.
Μοιράζουμε το μείγμα μας σε θηκούλες για cupcake. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 170 βάθμους με αέρα. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρίχνουμε το γλάσο και στολίζουμε ανάλογα με το γούστο μας.