Υλικά 

400 γρ. ρεβίθια βρασμένα (ζυγισμένα μετά το βράσιμο) και καλά στραγγισμένα
200 γρ. φουντούκια ψιλο-θρυμματισμένα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 μεγάλα καρότα, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη
1 κ.γ. κύμινο
3 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ή δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένα
1/2 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη ή 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο
1 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
φρυγανιά τριμμένη ή ψωμί 2-3 ημερών τριμμένο σε ψίχουλα στο μούλτι (όσο πάρει)


Εκτέλεση 

Μουλιάζετε από βραδίς τα ρεβύθια σας, τα βράζετε, τα στραγγίζετε καλά και τα πολτοποιείτε σε πολύ μικρά κομματάκια, σχεδόν σε πουρέ, στο μούλτι. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη τριμμένη φρυγανιά και αρχίζετε να τα ζυμώνετε προσθέτοντας σταδιακά τριμμένη φρυγανιά μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να πλάθεται εύκολα.

Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια ελέγχετε το μείγμα και αν είναι πολύ μαλακό ρίχνετε λίγη ακόμα φρυγανιά τριμμένη και ζυμώνετε να ενσωματωθεί.

Πλάθετε το μείγμα σε μπιφτέκια, λαδώστε λίγο τα χέρια σας για να τα ζυμώσετε καλύτερα, τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.