Υλικά

Φυτικό βούτυρο 250 γρ.
Φαρίνα 1 πακέτο
Γάλα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Αυγά 5
Ζάχαρη 1 1/2 κούπα
Βανίλιες 2 τεμ σε σκόνη


Για την επικάλυψη
Κουβερτούρα 300 γρ.
Χρωματιστή τρούφα για πασπάλισμα


Οδηγίες

Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το γάλα και τις βανίλιες και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη διαδικασία μπεν μαρί. Βάζουμε τα κουλουράκια μας πάνω σε μια σχάρα και τα περιχύνουμε. Πασπαλίζουμε τέλος με τη χρωματιστή τρούφα και τα απολαμβάνουμε.