Υλικά

Μαργαρίνη 125 γρ.
Ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Αλάτι 1 πρέζα
Αυγά 4 τεμ.
Γάλα ή γιαούρτι 1 ποτήρι του νερού
Φαρίνα 18 κουταλιές της σούπας


Για την γέμιση
Μήλα 4-5 τεμ. καθαρισμένα
Λεμόνι χυμό από 1/2 για τα μήλα
Μαργαρίνη 125 γρ.
Ζάχαρη 3-4 κουταλιές της σούπας
Κανέλα 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού
Σταφίδες 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού


Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μπολ με νερό και χυμό από μισό λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Σε ταψί στρογγυλό βάζουμε 125 γρ. μαργαρίνη και τη βάζουμε να λιώσει στον φούρνο.

Αφού λιώσει, το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Στραγγίζουμε τις φέτες μήλου και τις απλώνουμε στην επιφάνεια του ταψιού, πασπαλίζουμε με λίγο κανέλα και με τις σταφίδες. Σε μπολ βάζουμε τα άλλα 125 γρ. μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε να αφρατέψουν με το μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και χτυπάμε με το μίξερ να ανακατευτούν καλά.

Προσθέτουμε το γάλα ή το γιαούρτι και χτυπάμε με το μίξερ. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε να ανακατευτεί καλά. Θέλουμε να έχουμε έναν χυλό πηχτό (εάν είναι αραιός προσθέτουμε αλεύρι, αν είναι πάρα πολύ πηχτός αραιώνουμε με λίγο νεράκι). Ρίχνουμε τον χυλό επάνω στις φέτες μήλου και βάζουμε το ταψί στον φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Αφού ψηθεί βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το γυρίζουμε ανάποδα σε στρογγυλή πιατέλα ώστε να βρεθεί ή επιφάνεια με τα μήλα από πάνω. Μόλις κρυώσει την κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα ή τρίγωνα και σερβίρουμε.