Υλικά

Αμύγδαλα 120 γρ. ωμά
Μπισκότα σοκολάτας oreo 10 τεμ.
Μπισκότα Μιράντα 30 τεμ.
Μπανάνα 1
Λικέρ μπανάνας 1 κουταλιά σούπας
Κουβερτούρα 125 γρ.
Μέλι 1 κουταλιά σούπας


Οδηγίες

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Αλέθουμε τα μπισκότα oreo μαζί με τα μπισκότα Μιράντα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε στο τριμμένο αμύγδαλο. Πολτοποιούμε την μπανάνα στο μπλέντερ και ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (εκτός κουβερτούρα και μέλι), προσθέτουμε το λικέρ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 60 λεπτά να σφίξει. Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη διαδικασία μπεν μαρί και μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, βουτάμε το καθένα στη λιωμένη κουβερτούρα και με γρήγορες κινήσεις τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσει η κουβερτούρα καλά και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

* Για να βουτήξουμε τα σοκολατάκια μας στη λιωμένη κουβερτούρα χρησιμοποιούμε 2 κουτάλια, ώστε να μεταφέρουμε το σοκολατάκι από το ένα κουτάλι στο άλλο αφαιρώντας την περιττή σοκολάτα.