Αγκινάρες αλά πολίτα με ψιλοκομμένο άνηθο
ibj25vmxgzldo22r54cm
Γεύσεις

Αγκινάρες αλά πολίτα με ψιλοκομμένο άνηθο

Με καρότα και πατάτες.

Υλικά

Αγκινάρες 10 τεμ. φρέσκες ή κατεψυγμένες
Καρότα 4 κομμένα ροδέλες
Πατάτες 3 κομμένες σε κύβους
Κρεμμυδάκια μικρά 10 τεμ.
Άνιθο 1 φλυτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά σούπας
Αρακάς 1 ποτήρι νερού
Αλάτι - πιπέρι
Λεμόνι 1 τεμ. τον χυμό του
Κύβο λαχανικών 1 τεμ.
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ
Νερό ίσα να σκεπάσει τα υλικά


Οδηγίες

Πλένουμε τις αγκινάρες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κομμένα καρότα, τις πατάτες σε κύβους, τον αρακά, τα κρεμμυδάκια, το αλεύρι και το νερό ίσα να τα καλύψει.

Μετά προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, αλάτι-πιπέρι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.

Προς το τέλος βάζουμε και τον ψιλοκομμένο άνηθο, αφήνουμε να πάρει μία τελευταία βράση και είναι έτοιμο. Πρέπει να μείνει με το λαδάκι του. Σερβίρουμε στα πιάτα κι αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλο λεμονάκι.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα