Υλικά

Αγκινάρες 10 τεμ. φρέσκες ή κατεψυγμένες
Καρότα 4 κομμένα ροδέλες
Πατάτες 3 κομμένες σε κύβους
Κρεμμυδάκια μικρά 10 τεμ.
Άνιθο 1 φλυτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά σούπας
Αρακάς 1 ποτήρι νερού
Αλάτι - πιπέρι
Λεμόνι 1 τεμ. τον χυμό του
Κύβο λαχανικών 1 τεμ.
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ
Νερό ίσα να σκεπάσει τα υλικά


Οδηγίες

Πλένουμε τις αγκινάρες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κομμένα καρότα, τις πατάτες σε κύβους, τον αρακά, τα κρεμμυδάκια, το αλεύρι και το νερό ίσα να τα καλύψει.

Μετά προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, αλάτι-πιπέρι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.

Προς το τέλος βάζουμε και τον ψιλοκομμένο άνηθο, αφήνουμε να πάρει μία τελευταία βράση και είναι έτοιμο. Πρέπει να μείνει με το λαδάκι του. Σερβίρουμε στα πιάτα κι αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλο λεμονάκι.