Υλικά

Σφολιάτα 1 φύλλο κομμένο σε τετράγωνα
Γάλα 600 ml
Ζάχαρη 120 γρ.
Σιμιγδάλι ψιλό 5 κουταλιές σούπας
Βανίλια 1 τεμ. σε σκόνη
Αυγά 2 μόνο τους κρόκους
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Κανέλα για πασπάλισμα προαιρετικά


Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει λίγο η κρέμα και προσθέτουμε έναν -έναν τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει πολύ καλά η κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει λίγο σκεπάζοντας με διάφανη μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα. Κόβουμε τη σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια (μεγάλα ή μικρά) και γεμίζουμε με την κρέμα. Τα διπλώνουμε σαν φακελάκια, αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες για να κολλήσει η σφολιάτα.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα κι απολαμβάνουμε.