Υλικά 

4 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
2 πατάτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
2 φέτες ψωμί του τοστ
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

αφράτα, στρογγυλά ψωμάκια
ροδέλες ντομάτας, αγγουριού
ψιλοκομμένο τουρσί και σος της αρεσκείας σας


Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις ξεφλουδίζετε και τις πολτοποιείτε με το πιρούνι. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκι, τρίβετε το σκόρδο και τα ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ με τις πατάτες, τα όσπρια, τον βασιλικό, την κάππαρη και το μαϊντανό.

Τρίβετε το ψωμί του τοστ στο μπλεντερ μέχρι να γίνει ψίχουλα και το ρίχνετε στο μείγμα. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε το μείγμα καλά με τα χέρια -αν είναι υγρό, προσθέτετε λίγο τριμμένο ψωμί ακόμη.

Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να σφίξει. Στη συνέχεια αλείφετε τα χέρια σας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθετε κεφτέδες με το μείγμα. Τους βάζετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στους 200° C για 20'-25' ή τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.

Σερβίρετε τα κεφτεδάκια όπως τα μπέργκερ, σε στρογγυλό ψωμάκι με λαχανικά, τουρσί, τηγανητές πατάτες και σος της αρεσκείας σας ή μόνα τους με φρέσκια πράσινη σαλάτα.