Υλικά 

ρύζι γλασέ: 3/4 του φλιτζανιού
νερό: 2 φλιτζάνια
αλάτι: 1/3 κουταλάκι του γλυκού
φρέσκο γάλα: 5 φλιτζάνια
ζάχαρη: 1/2 φλιτζάνι
βανίλια: 1 μπαστουνάκι, σχισμένο κατά μήκος στη μέση
κορν φλάουρ: 2 κουταλιές της σούπας
κανέλα: για το πασπάλισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση 

Βάζετε σε κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι και σιγοβράζετε για 10'. Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε. Όταν το ρύζι βράσει, αφαιρείτε τη βανίλια και προσθέτετε το κορν φλάουρ (διαλυμένο σε λίγο νερό) στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.

Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να αρχίσει το ρυζόγαλο να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζετε σε 6 μπολάκια ή σε 6 ποτήρια. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και το σερβίρετε πασπαλισμένο με τριμμένη κανέλα. Το διατηρείτε στο ψυγείο.