Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Εύκολο ρυζόγαλο βανίλιας
1zcku1cu6lekfwyekz3f
Γεύσεις

Εύκολο ρυζόγαλο βανίλιας

Μια απολαυστική και υγιεινή συνταγή.

Υλικά 

ρύζι γλασέ: 3/4 του φλιτζανιού
νερό: 2 φλιτζάνια
αλάτι: 1/3 κουταλάκι του γλυκού
φρέσκο γάλα: 5 φλιτζάνια
ζάχαρη: 1/2 φλιτζάνι
βανίλια: 1 μπαστουνάκι, σχισμένο κατά μήκος στη μέση
κορν φλάουρ: 2 κουταλιές της σούπας
κανέλα: για το πασπάλισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση 

Βάζετε σε κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι και σιγοβράζετε για 10'. Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε. Όταν το ρύζι βράσει, αφαιρείτε τη βανίλια και προσθέτετε το κορν φλάουρ (διαλυμένο σε λίγο νερό) στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.

Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να αρχίσει το ρυζόγαλο να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζετε σε 6 μπολάκια ή σε 6 ποτήρια. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και το σερβίρετε πασπαλισμένο με τριμμένη κανέλα. Το διατηρείτε στο ψυγείο.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα