Χταπόδι στιφάδο
Με φύλλα δάφνης.
Υλικά
1 κιλό χταπόδι (πλυμένο καλά και κομμένο σε μικρότερα κομμάτια)
12-14 κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
250 γρ. ντοματάκι κονσέρβας
2 φύλλα δάφνης
3 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσαμικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και αφού ζεσταθεί προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε, ανακατεύοντας, και μόλις μαραθούν, ρίχνετε και το χταπόδι. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει και το χταπόδι χρώμα κοκκινωπό και να έχουν σχεδόν απορροφηθεί τα υγρά του.
Στη συνέχεια προσθέτετε το ξίδι, το ντοματάκι, τη δάφνη, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και τ΄αφήνετε να σιγοβράζουν, σκεπασμένα, μέχρι που το χταπόδι να μείνει με τη σάλτσα του και να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι. Θα πάρει σχεδόν 1 ώρα το βράσιμο. Σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά.