Χταπόδι στιφάδο
gzeahkaquaejgu4map75
Γεύσεις

Χταπόδι στιφάδο

Με φύλλα δάφνης.

Υλικά 

1 κιλό χταπόδι (πλυμένο καλά και κομμένο σε μικρότερα κομμάτια)
12-14 κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
250 γρ. ντοματάκι κονσέρβας
2 φύλλα δάφνης
3 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσαμικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση 

Σε κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και αφού ζεσταθεί προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε, ανακατεύοντας, και μόλις μαραθούν, ρίχνετε και το χταπόδι. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει και το χταπόδι χρώμα κοκκινωπό και να έχουν σχεδόν απορροφηθεί τα υγρά του.

Στη συνέχεια προσθέτετε το ξίδι, το ντοματάκι, τη δάφνη, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και τ΄αφήνετε να σιγοβράζουν, σκεπασμένα, μέχρι που το χταπόδι να μείνει με τη σάλτσα του και να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι. Θα πάρει σχεδόν 1 ώρα το βράσιμο. Σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα