Αλμυρό κέικ με αρακά και καρότα
9rciyet75thsrrzxpaqu
Γεύσεις

Αλμυρό κέικ με αρακά και καρότα

Με κρέμα γάλακτος και ζαμπόν

Υλικά 

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι φρέσκο γάλα περίπου
100ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. φέτα
300 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
100 γρ. αρακάς βρασμένος, στραγγισμένος
100 γρ. καρότα, βρασμένα, στραγγισμένα, κομμένα σε κυβάκια
3 αυγά
λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση 

Ρίχνετε σε ένα άνετο δοχείο ανάμειξης ή μπολ τα καρότα, τον αρακά, το ζαμπόν και τη φέτα κομματιασμένη και ανακατεύετε τα υλικά με τα χέρια. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε και πάλι όλα τα στέρεα υλικά να αναμειχθούν μεταξύ τους.

Προσθέτετε στο μείγμα το γάλα συνεχίζοντας το ελαφρύ ανακάτεμα. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα και λίγο αλατοπίπερο. Ενσωματώνετε, ανακατεύοντας όσο χρειαστεί, και τα χτυπημένα αυγά στη ζύμη τυριού-ζαμπόν-λαχανικών.

Μεταφέρετε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ (35 εκ.) που έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο. Ψήνετε στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο για 50' ή 60' ανάλογα το φούρνο σας. Αφήνετε 10' να κρυώσει λίγο το κέικ πριν το κόψετε.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα