Γιουβέτσι με κιμά και μυζήθρα
cv99zmqz0p9z7sj6a7u1
Γεύσεις

Γιουβέτσι με κιμά και μυζήθρα

Ένα φαγητό για ένα απολαυστικό γεύμα.

Υλικά

Κριθαράκι χονδρό (500 γρ.)
Κιμάς μοσχαρίσιος (750 γρ.)
Κρεμμύδια (4)
Βούτυρο (2 κ.σ.)
Ελαιόλαδο (6 κ.σ.)
Χυμός τομάτας (400 γρ.)
Γάλα (250 ml)
Αυγά (4)
Τριμμένη μυζήθρα (200 γρ.)

Εκτέλεση

Βράζετε το κριθαράκι για 10 λεπτά, το στραγγίζετε, το βάζετε σε πήλινο σκεύος και το περιχύνετε με το βούτυρο.

Σε ένα τηγάνι με το λάδι, σοτάρετε τα κρεμμύδια και τον κιμά.

Προσθέτετε 100 gr χυμό τομάτας, αλατοπίπερο και λίγο νερό και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει.

Στρώνετε το μείγμα του κιμά και τον υπόλοιπο χυμό τομάτας επάνω στο κριθαράκι.

Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και τη μυζήθρα και περιχύνετε το φαγητό.

Ψήνετε σε φούρνο 200 βαθμών για 20 λεπτά.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα