Νηστίσιμες φλωρεντίνες με αμύγδαλα
Με ζάχαρη και μέλι.
Υλικά
60 γρ. μαργαρίνη
120 γρ. ζάχαρη
60 γρ. μέλι
200 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη. Ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου.
Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. Ρίχνουμε το μείγμα σε ρηχό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και το ισιώνουμε με τη βοήθεια της μαρίζ. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι φλωρεντίνες, για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζουμε τις φλωρεντίνες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, για 15 λεπτά, χωρίς όμως να κρυώσουν εντελώς. Αν τις ξεφορμάρουμε ή τις κόψουμε νωρίτερα, θα διαλυθούν.
Αν τις κόψουμε όταν έχουν κρυώσει εντελώς, θα δυσκολευτούμε γιατί θα έχουν σκληρύνει. Τις κόβουμε σε τρίγωνα, τετράγωνα ή μπάρες.
Σε αυτό το σημείο, μπορούμε αν θέλουμε να τις βουτήξουμε μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερτούρα. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε λαδόκολλα και τις μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος.