Εύκολα πασχαλινά κουλουράκια
Με αγελαδινό βούτυρο.
Υλικά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. γάλα
3 αυγά
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το γάλα, 2 αυγά και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με τον γάντζο για 10-15 λεπτά. Μόλις σχηματιστεί το ζυμάρι, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 45 λεπτά - 1 ώρα.
Στη συνέχεια, κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μήκους 14 εκ. και πάχους 1 εκ. Τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Χτυπάμε 1 αυγό μαζί με 1 κ.σ. γάλα και αλείφουμε τα κουλούρια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.