Πιτάκια με χαλούμι
Νόστιμα και χορταστικά.
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
½ κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζ. νερό χλιαρό
Για τη γέμιση:
¾ του κιλού χαλούμι τριμμένο
3 αβγά βρασμένα και ψιλοκομμένα
2 αβγά
5 κουταλιές βούτυρο
1 λαδόκολλα
κλωναράκια άνηθου
αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
2 αβγά για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακάτεψε σε ένα μπολ το αλεύρι με το λάδι, το νερό και το αλάτι, και ζύμωσε ούτως ώστε να γίνουν μαλακή ζύμη. Σκέπασέ τη με μια πετσέτα και άφησε τη για 20 λεπτά.
Ανάμειξε σε ένα μπολ τα βρασμένα αβγά, το χαλούμι και τα φρέσκα αβγά με το βούτυρο μέχρι να ενωθούν.
Πιάσε τη ζύμη, χώρισέ τη σε 2-3 ίσα κομμάτια και άνοιξέ τα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε λεπτά φύλλα. Με ένα ποτήρι με φαρδύ χείλος κόψ' τα σε στρογγυλά κομμάτια και βάλε στη μια πλευρά κάθε κομματιού 2 κουταλάκια από τη γέμιση. Κάνε το ίδιο για κάθε κομμάτι και στη συνέχεια γύρισε την άλλη πλευρά του και σκέπασε τη γέμιση. Πάτησε με το δάχτυλο ή με ένα πιρούνι τις άκρες των φύλλων, για να κολλήσουν καλά.
Βαλε τα πιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, άλειψέ τα με τα αβγά χτυπημένα με 2 κουταλιές νερό και ψήσ' τα για περίπου 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Έχε το νου σου και, μόλις ροδίσουν, βγάλε τα πιτάκια από τον φούρνο και σέρβιρέ τα γαρνίροντας με κλωναράκια άνηθου.