Ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού
unkwz0q0sn6jsuqz7qvf
Γεύσεις

Ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού

Ένα κλασσικό ελαφρύ ρυζόγαλο με άρωμα πορτοκαλιού

Υλικά

1 λίτρο γάλα
600γρ. κρέμα γάλακτος 35%
250γρ. ζάχαρη
400γρ. γάλα
100γρ. κορν φλάουρ
150γρ. βρασμένο ρύζι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (κατά προτίμηση βιολογικό – ακέρωτο)
1 βανίλια

Εκτέλεση

Βράζουμε πρώτα το ρύζι και το σουρώνουμε από το νερό. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ένα λίτρο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη να ζεσταθούν ελαφρώς. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο γάλα ( 400 γραμμ. ) με το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα με την κρέμα και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου σφίξει και δημιουργηθεί μία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βρασμένο ρύζι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε μπωλάκια ή ποτήρια και αφού κρυώσει καλά πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλα.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα