ΥΛΙΚΑ

200 γραμμάρια κασέρι ή άλλο γλυκό τυρί της αρεσκείας μας
200 γραμμάρια γραβιέρα της αρεσκείας σας ή άλλο αλμυρό τυρί που προτιμάμε αρκεί να λιώνει
2 ασπράδια αυγού
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Λίγη γλυκιά πάπρικα (προεραιτικα)
Καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια του αυγού, βάζουμε το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα και χτυπάμε, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Όταν έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα κλείνουμε το μίξερ και βάζουμε τον κάδο του στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κασέρι και τη γραβιέρα μας,προσθέτουμε τις κουταλιές του αλευριού μας και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά. Με απαλές κινήσεις ρίχνουμε τη μαρέγκα μας στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε με απαλές και κυκλικές κινήσεις.

Μόλις ανακατεύουν τα υλικά μας, πρέπει να έχουν μια μέτρια υφή στη ζύμη μας. Τα πάθουμε σε μπαλάκια ή σε μακρόστενα μπαστούνια, με όποιον τρόπο προτιμάμε.