Μέχρι τέλους Γιώργος Κουβαράς Γιώργος Πιέρρος
Εύκολες μπανανοτηγανίτες
ja4gcxnzzmggg5zakyuc
Γεύσεις

Εύκολες μπανανοτηγανίτες

Ένα νόστιμο, σπιτικό γλύκισμα.

Υλικά

1 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης (ή λευκό)
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά γλυκού κανέλα
2 αυγά μεσαία
1 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
1 μεγάλη μπανάνα ώριμη
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
¼ φλ. τσαγιού γιαούρτι (στραγγιστό ή μη αγελαδινό ή πρόβειο ή κατσικίσιο)
2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες ή τους σπόρους από μια φυσική βανίλια
½ φλ. τσαγιού κομματάκια σοκολάτας ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε βαθύ μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα. Σε άλλο μπολ χτυπήστε ελαφρώς τα αυγά με το γάλα, προσθέστε την μπανάνα λιωμένη με πιρούνι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και τη βανίλια.

Χτυπήστε με το σύρμα καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τα υγρά στο μίγμα των στερεών και τέλος οτιδήποτε άλλο θέλετε (π.χ. κομματάκια σοκολάτας). Ανακατέψτε τόσο ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.

Ζεστάνετε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει το τηγάνι ρίξτε κουταλιές από το μίγμα σε ποσότητα που θέλετε ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε τις τηγανίτες.

Σερβίρετε με μέλι και κανέλα, με μαρμελάδα, σιρόπι σφένδαμου κ.ά.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα