Υλικά

180 γρ. βούτυρο αγελαδινό
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
50 γρ. canderel 
4 αυγά
200 γρ. αλεύρι βρώμης
40 γρ. κακάο
150 γρ. καρύδια ελαφρώς σπασμένα (προεραιτικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα (ή τη μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη) σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ (υπολογίστε ότι σε αυτό το μπολ θα μπουν στη συνέχεια και τα υπόλοιπα υλικά). Τα λιώνουμε μαζί σε μπαιν μαρί ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Μόλις λιώσουν καλά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το Canderel ανακατεύοντας καλά.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα σε 3 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι βρώμης και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο ταψί (εγώ χρησιμοποιήσα τετράγωνο 25*25 εκατοστά)και ρίχνουμε το μείγμα των brownies.

Ψήνουμε για 30 λεπτά ακριβώς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC. Δεν θέλουμε να παραψήσουμε τα brownies σοκολάτας. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς υγρά στο κέντρο.