Υλικά:

200 γρ. καλαμάρια ολόκληρα,

200 γρ. γαρίδες ολόκληρες,

200 γρ. χταπόδι,

200 γρ. μύδια μισό κέλυφος,

50 γρ. ελαιόλαδο,

1 κρεμμύδι μέτριο,

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,

χυμό από 1 λεμόνι,

½ μάτσο μαϊντανό, 10 τοματίνια,

1 πρέζα ρίγανη,

1 σφηνάκι ξύδι μπαλσάμικο,

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψήνουμε το καλαμάρι στον φούρνο στους 220οC για 25 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Την ίδια διαδικασία ακλουθούμε και με το χταπόδι στους ίδιους βαθμούς για 45 λεπτά.

Ξεφλουδίζουμε τη γαρίδα ωμή και καθαρίζουμε από την ράχη της το έντερο. Αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά.

Σωτάρουμε τη γαρίδα σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, αφού την έχουμε αλατοπιπερώσει. Παράλληλα, βράζουμε τα μύδια σε νερό για 4 λεπτά.

Κόβουμε το χταπόδι και το καλαμάρι που έχουμε ήδη ψήσει σε κύβους των 2 εκατοστών. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τα τοματίνια ολόκληρα και σβήνουμε με το λεμόνι και το ξύδι. Στο τέλος προσθέτουμε όσο αλάτι χρειάζεται μαζί με τον μαϊντανό και τη ρίγανη. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα ή ζεστή.