ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για την κρέμα

5 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 - 1,5 φλ/νι ζάχαρη
1 φλ/νι σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος 
Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Για το σιρόπι

2,5 φλ/νια νερό
3 φλ/νια ζάχαρη
Φλούδα λεμονιού και στο τέλος αφού βράσουν τα υλικά του σιροπιού για 10-12 λεπτά, ρίχνουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και 1 κ.σ. βούτυρο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα κρύο και ανακατεύω μέσα και όλα τα άλλα υλικά της κρέμας. Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς μέχρι να πήξει. Θέλει περίπου 10 λεπτά. Ούτε μια στιγμή δεν σταματάμε το ανακάτεμα, για να μη μας κολλήσει στην κατσαρόλα το μείγμα.

Η κρέμα είναι έτοιμη, όταν αρχίσει να βράζει και μόλις βγάλει φουσκάλες, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και είναι έτοιμο. Σε μέτριο πυρέξ βουτυρωμένο στρώνω τα 6 φύλλα κρούστας, αφού τα βουτυρώσω ανάμεσα.

Ρίχνω πάνω στα φύλλα την κρέμα και την στρώνω. Γυρνώ το περίσσευμα του φύλλου πάνω στην κρέμα και βουτυρώνω κι αυτό το φύλλο. Πάνω βάζω και τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας που τα έχω βουτυρώσει και αυτά. Ότι περισσεύει, το γυρίζω προς τα μέσα.

Βουτυρώνω την επιφάνεια του γλυκού και χαράζω ελαφρά σε κομμάτια. Προσέχω να μη χαράξω μέχρι κάτω και κοπούν τα κάτω φύλλα και χυθεί η κρέμα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180ο πάνω κάτω για περίπου 60 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο

Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια φτιάχνουμε το καυτό σιρόπι και περιχύνουμε το κρύο γλυκό.