Υλικά
Για τα αρκουδάκια

1 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνια νερό
1 σπιτικό κύβο λαχανικών ( βλ. συνταγή )

Για την κατασκευή

Ροδέλες λουκάνικου ή γαλοπούλας καπνιστής ή ζαμπόν
Λίγα σπυριά αρακά
Δύο ελιές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
Ραπανάκια, ντοματίνια, αγγουράκια, μαρούλι για το στόλισμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το πλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που τρέχει να είναι καθαρό.

Κουνάμε καλά το σουρωτήρι να φύγει όλο το νερό και βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλάτι και το νερό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε το ρύζι να σιγορβράσει για 10 λεπτά. Προσοχή! Δεν ανακατεύουμε καθόλου.

Όταν είναι έτοιμο, θα κάνει στην επιφάνεια «τρύπες». Τότε, κλείνουμε το μάτι, βάζουμε μία καθαρή πετσέτα ανάμεσα στην κατσαρόλα και το καπάκι και το αφήνουμε σκεπασμένο για περίπου 5 λεπτά.

Με την ίδια διαδικασία, προσθέτοντας όμως κουρκουμά ή στήμονες σαφράν Κοζάνης, την ώρα του βρασμού, πετυχαίνουμε ένα ρύζι με έντονο πορτοκαλί χρώμα.

Τοποθετούμε σε ένα πιάτο τρείς ρυζόμπαλες, τη μία δίπλα στην άλλη. Τους βάζουμε «μάτια» από αρακά, «αφτιά» από λουκάνικο, γαλοπούλα ή ζαμπόν, «μύτη» από το ίδιο και «ρουθούνια» από ροδέλες ελιάς. Στολίζουμε το πιάτο με τα λαχανικά μας και σερβίρουμε.
 

πηγή:tastyday.gr