Υλικά

1 κιλό πατάτες
½ κούπα γάλα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κρέμα γάλακτος
κίτρινο τυρί τριμμένο για επικάλυψη

Εκτέλεση

Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες - αφού πρώτα τις καθαρίσετε. Βάζετε νερό σε μία βαθιά κατσαρόλα μαζί με λίγο αλάτι. Βάζετε μέσα τις πατάτες και τις αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Τις στραγγίζετε και τις αφαιρείτε από την κατσαρόλα. Βάζετε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και τις περιχύνετε με το βούτυρο, λιωμένο. Προθέτετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και ανακατεύετε.

Τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο, και τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν τις βγάλετε, τις περιχύνετε με τριμμένο τυρί και περιμένετε μέχρι να λιώσει και να κάνει κρούστα.