Αγκιναροκεφτέδες, από το «Κουτούκι της Ελένης»
Στη Χώρα της Τήνου
Υλικά
4 αγκινάρες, μόνο τις καρδιές, βρασμένες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
3 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 μικρή πατάτα καθαρισμένη, βρασμένη και λιωμένη με το πιρούνι
1 φλιτζάνι αλεύρι
Αλατοπίπερο
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μπλέντερ ελαφρά τις αγκινάρες. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και τηγανίζουμε κουταλιές από το μείγμα σε άφθονο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε.
Πηγή: tasty-day.gr