Υλικά

350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
70 γρ. βούτυρο πρόβειο ή αγελαδινό, λιωμένο 
560 ml ελαιόλαδο
175 ml χλιαρό γάλα με 1/2 κουτ. γλυκού μέλι
175 ml ξινόγαλο ή πρόβειο γιαούρτι
420 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
100 γρ κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο (προαιρετικά)
3 αυγά, καλά χτυπημένα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι μαύρο πιπέρι, τριμμένο
1 πρέζα κανέλα, σε σκόνη
ξύσμα από 1 λεμόνι μαυροκούκι ή σουσάμι, για πασπάλισμα


Διαδικασία

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι , την κανέλα και το ξύσμα. Ανακατεύουμε, κάνουμε στη μέση ένα κενό και ρίχνουμε τα αυγά, το μισό μείγμα βουτύρου και το γάλα με το μέλι.

Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το ξινόγαλο καθώς χτυπάμε. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο. Πρέπει να γίνει ένας χυλός πηχτός σαν μέλι.

Κρατάμε 140 γρ. από την φέτα και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στον χυλό μαζί με το κεφαλοτύρι (αν βάλουμε). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Παίρνουμε το μισό από το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου και αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί. Το ζεσταίνουμε κάλα στο μάτι της κουζίνας ή στο φούρνο, πασπαλίζουμε με τα μισά σουσάμια, αδειάζουμε μέσα τον χυλό και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.

Πρέπει να έχει ύψος περίπου 2 εκ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου.

Πασπαλίζουμε και με τα υπόλοιπα σουσάμια και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.