Υλικά:

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

250 γραμ, μπέικον/ ζαμπόν

χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού

250 γραμμ. ρύζι αρμπόριο

900 ml ζωμός λαχανικών ζεστός

2 κολοκυθάκια τριμμένα

200 γραμμ. αρακάς κατεψυγμένος

4 κουταλιές της σούπας σκληρό τυρί τριμμένο

Eκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτετε το μπέικον και τηγανίζετε για 5 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας, ώσπου να αρχίσουν να ροδίζουν.

Περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με το ξύσμα και προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε για 3-4 λεπετά. Προσθέτετε 300 ml από τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε ακόμα λίγο ζωμό και ανακατεύετε, ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά.

Ρίχνετε και τον υπόλοιπο ζωμό λαχνικών, τα κολοκυθάκια και τον αρακά και βράζετε για μερικά λεπτά. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το σκλητό τυρί. Σερβίρετε αμέσως.