Πανακότα φράουλα: Το απόλυτο γλυκό
Με μέλι και μπράντι
Υλικά για 4 άτομα
1 φλιτζ. γάλα πλήρες
3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ ζελατίνη σε σκόνη
⅓ φλιτζ. μέλι
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
2 φλιτζ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
2 κ.σ. μπράντι
1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζελατίνη και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσει.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη αλλά να μην βράσει το γάλα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη ζάχαρη, το αλάτι κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά μέσα στο γάλα για περίπου 2 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Χωρίζουμε την κρέμα σε 6 ποτήρια ή μπολάκια καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.
Είκοσι λεπτά πριν σερβίρουμε την πανακότα, μαρινάρουμε στο μπράντι και τη ζάχαρη τις φράουλες και προσθέτουμε πάνω στην πανακότα.