Πεντανόστιμο κοτόπουλο με κάρυ
brixmzqvymgxqptxw6pr
Γεύσεις

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με κάρυ

Με γιαούρτι και ξηρό κρασί

Υλικά

500 γρ. κοτόπουλο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 + 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 + 1/2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 κ.σ. κάρυ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
200 ml ζωμός κότας
1/4 φλιτζ. γιαούρτι


Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές, αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε.

Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κάρι και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.

Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 3 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ρύζι (προαιρετικά).

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα