Παγωτό σοκολάτα: Το κλασσικό
Η απόλυτη απόλαυση
Συστατικά
1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού κακάο
2 1/2 φλιτζάνια γάλα με 2 % λιπαρά
3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1/3 φλιτζάνι κρέμα βαριά
70 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κομμάτια
Τρόπος μαγειρέματος
Ανακάτεψε τη ζάχαρη και το κακάο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Πρόσθεσε 1/2 φλιτζάνι γάλα και τους κρόκους αυγών ανακατεύοντας καλά.
Ανακάτεψε με τα 2 φλιτζάνια γάλα και μαγείρεψε 12 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαίρεσε από τη θερμότητα.Βάλε την κρέμα σε ένα μπολ και ζέστανε την στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμότητα για 1 1/2 λεπτά.
Πρόσθεσε τη σοκολάτας στην κρέμα και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα. Πρόσθεσε το μείγμα κρέμας στο ταψί και ανακάτεψε πολύ καλά.
Βάλε το ταψί σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με πάγο και άφησε το να παγώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ρίξε το μείγμα σε ένα μπολ και βάλε το στην κατάψυξη για 1 ώρα.