ΥΛΙΚΑ

1kg μύδια με κέλυφος καθαρισμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μάραθος
200ml οίνος λευκός
400ml νερό
100g ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
100g ρύζι νυχάκι
1 ματσάκι κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε πρώτα τα μύδια, πλένοντας καλά εξωτερικά και αφαιρόντας την τρίχα που υπάρχει ενδιάμεσα στο κέλυφος. Σε μια κατσαρόλα βάλτε να κάψει το ελαιόλαδο και σοτάρετε πρώτα το ξερό κρεμμύδι, μετά το φρέσκο, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.

Προσθέστε τα μύδια. Σβήστε με το κρασί και σκεπάστε με το καπάκι. Μόλις τα μύδια αρχίσουν να ανοίγουν, τα αφαιρείτε. Ρίξτε το ρύζι και το νερό, ανακατέψτε καλά και μαγειρεέψτε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι.

Στο τέλος ρίξτε τα μύδια, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε το μυδοπίλαφο ζεστό σε βαθύ πιάτο.