Υλικά

1φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο μαλακωμένο

2 φλιτζάνια ζάχαρη

5 αυγά

Βανίλια

Ξύσμα περγαμόντου κατά βούληση

4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει

1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση του κέικ

Διαδικασία

Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Μετά από 5 λεπτά περίπου συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε τα αυγά ένα ένα σταδιακά. Προσθέτετε τη βανίλια και το ξύσμα και στη συνέχεια το αλεύρι μαζί με το μπέικιν εναλλάξ με το γάλα.

Αλευροβουτυρώνετε δύο φόρμες του κέικ μακρόστενες 22Χ11 εκ και μοιράζετε το μείγμα στις δύο φόρμες.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς περίπου για μία ώρα.

Αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.

Κόβετε στη μέση με ένα μαχαίρι μεγάλο πριονωτό και απλώνετε μαρμελάδα στο κάτω μέρος . Καλύπτεται με το άλλο και πασπαλίζετε με άχνη.

πηγή:tastyday.gr