Υλικά:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

160 γρ. ελαιόλαδο

180 γρ. φράουλες καθαρισμένες και πολτοποιημένες

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

60 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη

170 γρ. ζάχαρη άχνη & λίγη ακόμα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή ή μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.

Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας.

Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι· αν αυτό βγαίνει λερωμένο με υπολείμματα νωπής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.

Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.