Υλικά

Για τα κόκκινα φρούτα

125 γραμμ. σμέουρα
200 γραμμ φράουλες
50 γραμμ. μούρα
20 γραμμ. φραγκοστάφυλα
100 ml μαρασκίνο
20 γραμμ. βούτυρο
20 γραμμ. μέλι
100 γραμμ. κουκουνάρια
250 γραμμ. ζάχαρη
1 λουβί βανίλιας

Για το παγωτό λουϊζα

150 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
50 γραμμ. ζάχαρη
1 κλαράκι λουϊζα

Για το γαρνίρισμα

4 φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Εκτέλεση

Για το παγωτό

Ετοιμάζουμε το παγωτό, χτυπώντας τους κρόκους με τη ζάχαρη. Βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε τη λουϊζα και το μείγμα κρόκων-ζάχαρης. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο καυτό γάλα με τη λουϊζα. Αφήνουμε να απορροφηθεί το άρωμά της για 4 ώρες.

Στη συνέχεια, περνάμε από λεπτό σουρωτήρι την κρέμα με γεύση λουϊζας και τη βάζουμε στο μίξερ. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας 500ml νερό, 250 γραμμ. ζάχαρη και το λουβί βανίλιας. Αφήνουμε τη βανίλια μέχρι να κρυώσει το σιρόπι.
Τότε τη βγάζουμε και την κρατάμε στην άκρη.

Για τα κόκκινα φρούτα

Σοτάρουμε σε ένα ζεστό τηγάνι το κουκουνάρι, χωρίς να προσθέσουμε λιπαρά. Όταν ροδίσουν, τα «δένουμε» με μία φράουλα, την οποία πολτοποιούμε στο τηγάνι.

Ετοιμάζουμε τα κόκκινα φρούτα, πλένοντας τα σμέουρα, τις φράουλες, τα μούρα και τα φραγκοστάφυλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα φραγκοστάφυλα. Βγάζουμε τα κοτσανάκια από τις φράουλες.
Σε ένα τηγάνι, καραμελώνουμε το μέλι και το βούτυρο. Προσθέτουμε τα κόκκινα φρούτα ολόκληρα ( εκτός από τις φράουλες που τις κόβουμε στα δύο ).
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν ομοιόμορφα, με μία ξύλινη σπάτουλα. Συμπληρώνουμε τους χυμούς των φρούτων με το μαρασκίνο. Προσθέτουμε το λουβί βανίλιας. Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 3 λεπτά. Σερβίρουμε το πιάτο βάζοντας μία μπάλα παγωτό, πάνω στα σπασμένα κουκουνάρια, και γύρω γύρω τα κόκκινα φρούτα και ένα φύλλο δυόσμου.

πηγή:tastyday.gr