Υλικά

200 γρ. Μπισκότα πτι μπερ

Για την κρέμα τυριού :
250 γρ. Μασκαρπόνε
100 γρ. Ζάχαρη άχνη
200 ml κρέμα γάλακτος


Για την κρέμα πραλίνα :
200 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ. Πραλίνα φουντουκιού

Γαρνίρισμα : τριμμένη κουβερτούρα


Οδηγίες

Στρώνω τη βάση του πυρέξ ή (ταψιού) με μπισκότα να την καλύπτουν όλη (αν χρειαστεί κόβω κάποια μπισκότα). Με το μίξερ χτυπάω το μασκαρπόνε, την άχνη και την κρέμα γάλακτος να αφρατέψουν.

Απλώνω το μισό μείγμα πάνω στα μπισκότα. Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (όχι πάνω από 7 λεπτά), προσθέτω την πραλίνα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ (να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του).

Ρίχνω κι από αυτό τη μισή δόση πάνω στην κρέμα τυριού να την καλύψει. Επαναλαμβάνω τις στρώσεις άλλη μια φορά μπισκότα – κρέμα τυριού – κρέμα πραλίνας.

Γαρνίρω τριμμένη κουβερτούρα, σκεπάζω με μεμβράνη το σκεύος και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.