Υλικά

1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 κύβος Ζωμός Βοδινού
Άνηθος & Κρεμμύδι
1/3 φλ. ελαιόλαδο 
3-4 κ.σ. πράσο, ψιλοκομμένο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες, με τη φλούδα τους, σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 20΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τόσο ώστε να τρυπιούνται με το πιρούνι.

Στραγγίζουμε στη συνέχεια τις πατάτες και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν μέσα σε κρύο νερό, ώστε να μπορούμε να τις καθαρίσουμε.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι. Διαλύουμε τον κύβο σε 2-3 φλ. νερό και βράζουμε το μείγμα για λίγα λεπτά. Αποσύρουμε και ανακατεύουμε με το αρωματικό μείγμα από άνηθο & κρεμμύδι.

Περιχύνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά, ώστε να απορροφήσουν τον αρωματικό ζωμό.

Αλατοπιπερώνουμε τη σαλάτα και τη σερβίρουμε ζεστή, περιχύνοντάς τη με το ελαιόλαδο και γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο πράσο.