Υλικά

περίπου 2 ταψιά φούρνου
1 αυγό
2,5 φλυτζανάκια ελληνικού καφέ σπορέλαιο
1/5 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ποτήρι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
5 φλυτζάνια περίπου αλεύρι
250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1/5 κιλό περίπου λουκανικάκια Φραγκφούρτης
1 αυγό με νερό


Οδηγίες


Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι και το βιτάμ, και φτιάχνετε τη ζύμη. Δεν χρειάζεται ούτε μίξερ ούτε ιδιαίτερο ζύμωμα.

Την χωρίζετε σε 9 ίσα μέρη.Ανοίγετε το κάθε ένα από αυτά σε μικρά φύλλα και τα κόβετε σε μικρές λωρίδες.

Βουτυρώνετε το ταψί (ή βάζετε μια λαδόκολα).Σε κάθε λωρίδα τυλίγετε από ένα λουκανικάκι.Κλείνετε καλά.Τοποθετείστε τα στο ταψί και αλείφτε τα με το αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό.

Ψήνετε ώσπου να ροδοκοκκινίσουν (περίπου 30-45 λεπτά) στους 170-180 βαθμούς.