Υλικά

» 1 κιλό μελιτζάνες μεσαίες σε ροδέλες λεπτές
» Λίγο αλεύρι
» 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
» 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμμένες
» 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
» 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
» Αλάτι
» Πιπέρι
» Μπούκοβο λίγο
» Ελαιόλαδο
» Θυμάρι ξερό

Εκτέλεση

Βάζετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες σε μπόλικο νερό να με αλάτι να ξεπικρίσουν, για μισή ώρα περίπου. Τις ξεπλένετε, τις στραγγίζετε καλά, τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τις τοποθετείτε σε πιατέλα και στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Κατόπιν ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύετε προσθέτοντας, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, και αρκετό ελαιόλαδο.

Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει και να πήξει. Περιχύνετε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι.