Υλικά συνταγής


2 πακέτα μπισκότα Digestive
3 συσκευασίες Philadelphia Active
Μισό βιτάμ
1 ζελέ κεράσι χωρίς ζάχαρη
Φρέσκα κεράσια
1 κ.γ χυμό λεμονιού
Λίγο γάλα εβαπορέ με λίγα λιπαρά

Όλοι αγαπάμε τα γλυκά. Κι αν δεν είχαν ζάχαρη, θα μπορούσαμε να τρώμε απίστευτες ποσότητες από αυτά, χωρίς ίχνος τύψης. Δυστυχώς, όμως, ο κόσμος δεν είναι ιδανικά πλασμένος κι έτσι οι λέξεις θερμίδες, ζάχαρη, δίαιτα, έχουν μπει στη ζωή μας και την καταδυναστεύουν. Ή μάλλον το έκαναν μέχρι σήμερα. Γιατί το έχουμε ξαναπεί, το καλό φαγητό δε θέλει ποσότητα αλλά ποιότητα και η δίαιτα δε θέλει κόπο αλλά τρόπο! Εμείς σας έχουμε μια συνταγή για ένα γλυκό που θα λατρέψετε, δε διαφέρει σε τίποτα από το κλασικό cheesecake, πέραν του ότι δεν έχει καθόλου ζάχαρη! Παράδεισος, δε συμφωνείτε; Και το καλύτερο δε σας το είπαμε: Είναι πανεύκολο και πολύ γρήγορο! Πάμε να δούμε πώς θα το φτιάξουμε!

Υλικά για το τζιζκέικ


2 πακέτα μπισκότα Digestive (την πράσινη συσκευασία, που είναι ολικής άλεσης, χωρίς ζάχαρη)
3 συσκευασίες Philadelphia Active (η νέα κόκκινη συσκευασία με πρωτεΐνη και λίγα λιπαρά)
Μισό βιτάμ
1 ζελέ κεράσι χωρίς ζάχαρη (τη σκόνη για να το φτιάξετε εσείς)
Φρέσκα κεράσια
1 κ.γ χυμό λεμονιού
Λίγο γάλα εβαπορέ με λίγα λιπαρά
Εκτέλεση συνταγής
Τρίβουμε τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο που το έχουμε λιώσει και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ.

Βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο να ψηθεί για λίγη ώρα –σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να δέσει η βάση του cheesecake.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις συσκευασίες του Philadelphia και προσθέτουμε και λίγο γάλα εβαπορέ (η κανονική συνταγή ήθελε ζαχαρούχο, αλλά εμείς κάνουμε diet version).

Προσέχουμε την ποσότητα του γάλακτος για να μη μας νερουλιάσει η κρέμα μας. Αν αναρωτιέστε τι το θέλουμε το γάλα, θα σας πουμε ότι μειώνει την ένταση της κρέμας του τυριού. Αν πάλι θέλετε πιο γλυκιά την κρέμα, μπορείτε να ρίξετε λίγες σταγόνες υγρή στέβια. Αλλιώς κι έτσι να το αφήσετε είναι νόστιμο. Για παραπάνω άρωμα, μπορείτε να ρίξετε και μια κουταλιά του γλυκού λεμόνι. Θα δώσει φρεσκάδα στην κρέμα σας.

Στρώνουμε καλά την κρέμα πάνω από το μπισκότο και προσέχουμε πολύ να μην αφήσουμε κενά στα τοιχώματα του πυρέξ.

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει λίγο κι ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο λίγο πάνω στην κρέμα, την οποία έχουμε στρώσει ομοιόμορφα με τα κεράσια μας (για το ξεκουκούτσιασμα η Tupperware έχει ένα εξαιρετικό μηχάνημα).


Έχοντας θωρακίσει καλά την κρέμα, εξασφαλίζουμε ότι το ζελέ δε θα περάσει από κάτω. Αφού το απλώσουμε να πάει παντού, το βάζουμε πάλι στο ψυγείο –εννοείται σε οριζόντια θέση- για να κρυώσει.

Το αφήνουμε λίγες ώρες, για να στερεοποιηθεί καλά το ζελέ και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ:supersyntages.gr