ΥΛΙΚΑ

12 μπισκότα τύπου digestive
1 πρέζα αλάτι
50 γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο, λιωμένο
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, κρύα από το ψυγείο
100 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
400 γρ γάλα ζαχαρούχο
120 ml χυμός λεμονιού φρεσκοστυμμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια σε μικρά προς μέτρια κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατεύουμε ξανά να καλυφθούν τα μπισκότα από το βούτυρο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.

Ξεχωριστά χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε την σαντιγί στο μείγμα ζαχαρούχου και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε τα κομματάκια μπισκότου (μαζί με τα τρίμματα) στο μείγμα και ανακατεύουμε να διανεμηθούν.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοχείο κατάλληλο για την κατάψυξη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και παγώνουμε.

Για να σερβίρουμε βγάζουμε το παγωτό ένα τέταρτο με μισή ώρα πριν (ανάλογα την θερμοκρασία ατμόσφαιρας) και αφήνουμε να μαλακώσει λίγο για να το μοιράσουμε σε μπολάκια.