Παγωτό με καραμελωμένα αμύγδαλα
Το πιο λαχταριστό παγωτό σε μια εύκολη συνταγή
Υλικά
Υλικά για το παγωτό
2 φακελάκια σαντιγύ σκόνη
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά εβαπορέ γάλα
Υλικά γιά την καλαμέλα
1/4 αμύγδαλα ψιλοκομμένα (όχι άσπρα)
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
Οδηγίες
Χτυπάμε τη σαντιγύ, να αφρατέψει, μετά προσθέτουμε και το γάλα, ζαχαρούχο και εβαπορέ και τα χτυπάμε ολα μαζί.
Σ' ενα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τα αμύγδαλα, σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λυώσει η ζάχαρη και ανακατεύουμε μεχρι να γίνει η ζάχαρη και το σιρόπι σκούρο καστανό χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να παγώσουν.
Τα ρίχνουμε στο γουδί ή στο μούλτι και τα θρυμματίζουμε. Τα προσθέτουμε στο παγωτό. Βάζουμε σε παγωτοδοχείο και στην κατάψυξη να παγώσει το παγωτό.