Υλικά

650 γρ.αλεύρι ζυμωτό
1φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ.αλάτι
1 κ.γ.ζάχαρη
4 κ.σ.ελαιόλαδο
320 mlχλιαρό νερό
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες

Εκτέλεση

Βάζουμε την ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και τη μισή ποσότητα νερού σε μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε να «σταθεί» για 5 λεπτά με δέκα λεπτά. Όταν κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια, είναι έτοιμη.

Ρίχνουμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ το αλεύρι, κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο, μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη, που δεν κολλά στα χέρια.

Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 περίπου ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, να μαλακώσουν και να μελώσουν για 5-8 λεπτά, χωρίς να μαυρίσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι (χωρίς να το στραγγίξουμε), ξαναζυμώνουμε και πλάθουμε ένα καρβέλι ή δύο μακρόστενες φόρμες.

Τα βάζουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, τα χαράζουμε με μαχαίρι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Χαράζουμε με μαχαίρι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε αυτό το φούρνο και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.

πηγή:tastyday.gr