ΥΛΙΚΑ

Ένα μικρό καρπούζι καθαρισμένο από τα κουκούτσια του
1/8 φλιτζανιού κόκκινο ξύδι
1 κ.σ χυμό λεμονιού
1 κ.γ αλάτι
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια ρόκα
½ φλιτζάνι τριμμένη φέτα

Για το μείγμα κρεμμυδιού:

½ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μηλόξυδο
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ ζάχαρη
κόκκινο κρασί

Εκτέλεση:

Κόψε το καρπούζι σε κομμάτια κανονικού μεγέθους και άφησε το στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε τα υλικά για το μείγμα κρεμμυδιού, μαζί με το λεμόνι και το κόκκινο κρασί και ανακάτεψε τα σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις δεις πως αρχίζει και παίρνει βράση, ρίξε και το λεπτοκομμένο κρεμμύδι και άφησε τα για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσουν.

Σε ένα μπολ βάλε τη ρόκα και από πάνω της ρίξε το κομμένο καρπούζι, της σως κρεμμυδιού και την τριμμένη φέτα. Ρίξε αλάτι, πιπέρι και είναι έτοιμη όλη για σένα να την απολαύσεις.