Υλικά:

3 κούπες καϊμάκι ή κρέμα γάλακτος, με όλα τα λιπαρά της
3 κούπες γάλα πλήρες
1 κούπα ζάχαρη
3 κοφτά κουταλάκια σαλέπι
1 κοφτό κουταλάκι κρυστάλλους μαστίχας

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μπλέντερ (ή σε γουδί) τη μισή ζάχαρη με τη μαστίχα, να γίνουν σκόνη. Διαλύετε το σαλέπι σε μισή κούπα γάλα.

Στη συνέχεια, βάζετε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και το ζεσταίνετε. Όταν το γάλα γίνει χλιαρό, προσθέτετε το σαλέπι διαλυμένο στο γάλα και την μαστίχα με την ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και το καϊμάκι (ή την κρέμα γάλακτος αν δεν βρείτε καϊμάκι).

Από την ώρα αυτή ξεκινάτε να ανακατεύετε την κρέμα στην κατσαρόλα, αφού χαμηλώσετε λίγο την φωτιά. Αυτό μπορεί να πάρει ακόμα και 20-25 λεπτά, για να μην σβολιάσει η κρέμα και για να πήξει λίγο επίσης.

Αφού τελειώσετε με το ανακάτεμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, και αφήνετε το περιεχόμενο να κρυώσει λίγο. Αφού αδειάσετε την κρέμα σε μπολ, την τοποθετείτε στην κατάψυξη. Κάθε μία ώρα βγάζετε το παγωτό και το χτυπάτε με μίξερ χειρός ή στο μπλέντερ. Μετά από 2 χτυπήματα είναι έτοιμο.

Σερβίρετε το παγωτό με σιρόπι βύσσινο ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κεράσι και ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμυγδαλάκια.