ΥΛΙΚΑ (για περίπου 10 παγωτά)

 1/2 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη,

2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,

λίγο αλάτι,

2 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά,

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας,

2 φλιτζάνια μπανάνα κομμένη (περίπου 2 μεγάλες μπανάνες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέστε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το γάλα και το αλάτι σε μια ρηχή κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βράστε σε θερμοκρασία 200 βαθμών ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό.

Έπειτα απομακρύνετέ το από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια. Βάλτε περίπου το μισό μείγμα σε ένα μπλέντερ, προσθέστε τα κομμάτια μπανάνας και ανακατέψτε.

Έπειτα, ρίξτε το πάλι πίσω στο υπόλοιπο μείγμα και μοιράστε το σε θήκες παγωτού, προσθέστε ένα ξυλάκι και βάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 6 ώρες. Για να τα βγάλετε από το καλούπι όταν έρθει η ώρα, χρησιμοποιήστε λίγο νερό βρύσης.