Υλικά 

600 γρ. φρέσκο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκιές (περίπου 6 φλιτζάνια)
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ζωμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι μουστάρδα
3 κλωνάρια σέλερι, κομμένα διαγώνια (περίπου ¾ του φλιτζανιού)
1 μικρό κόκκινο μήλο, κομμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα χωρίς ψίχα, ψημένα
sidagi brokolo 2

Διαδικασία 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε το μπρόκολο σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνοντας του λίγο λάδι. Αλατοπιπερώστε

Προσθέστε ακόμα λίγο πιπέρι καγιέν, αν σας αρέσει. 

Ανακατέψτε καλά και μετά απλώστε το ομοιόμορφα στο χαρτί ψησίματος. 

Ψήστε περίπου ένα τέταρτο μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε το μετά να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.

Όσο ψήνετε το μπρόκολο:

Προετοιμάστε το χυμό λεμονιού, στη συνέχει προσθέστε τη μουστάρδα, το υπόλοιπο αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.

Βάλτε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές λάδι και ανακατέψτε καλά μετά για να αναμιχθούν.

Τέλος προσθέστε και το σέλερι, το μήλο και το ψημένο μπρόκλο στην «σάλτσα»σ σας και ανακατέψτε. Τρίψτε τα αμύγδαλα από πάνω και η σαλάτα σας είναι έτοιμη!